CIDI

CIDICIDI, het Centrum Informatie en Documentatie Israel komt op voor het recht van Israel en het Joodse volk om in vrede en veiligheid te leven. Het is een onafhankelijke Nederlandse stichting, die sedert 1974 bestaat. De organisatie voert projecten uit om antisemitisme en racisme te bestrijden, zoals de jaarlijkse monitor van antisemitisme in Nederland en het Platform Tweede Wereldoorlog en Shoah Educatie waaraan ca.100 docenten geschiedenis meedoen. CIDI haalt Israelische politici naar Nederland en organiseert andersom reizen van Nederlandse opinionleaders naar Israel.

 

De organisatie heeft internationale symposia op zijn naam staan, waaronder in het Vredespaleis, is actief in de nationale en internationale media en heeft een eigen tv kanaal op het internet www.cidi.tv. Naast de eigen internetsite www.cidi.nl onderhoudt CIDI een speciale site voor jongeren: www.minicidi.nl.

 

CIDI is een betrouwbare pro-Israel stem die in politiek Den Haag goed gehoord wordt. Daarbij streeft het ernaar de relaties tussen Nederland en Israel te versterken en de kennis over de Joodse staat te vergroten.